Zonneglazen

Zonnebrillen

Een goede zonnebril moet voldoen aan voldoende bescherming voor het netvlies. Het binnenste gedeelte van het oog, ook wel netvlies genoemd,

is het meest gevoelig voor schadelijke UV stralen. Het hoornvlies en regenboogvlies van het oog beschermen deels het netvlies maar dat is vaak niet voldoende. Door het dragen van een zonnebril waarbij UV A,B en C niet voldoende geblokkeerd worden kan er ondanks een donker glas schade ontstaan aan het netvlies. De kleur van het glas zegt ook niets over de UV bescherming.

Een UV bescherming moet ook UV A,B en C tegenhouden en niet alleen UV A,B of C zoals veel zonnebrillen dat doen. UV400 op een zonnebril zegt dus niet genoeg over de veiligheid die de zonnebril biedt.

Polaroid

Gepolariseerde glazen nemen de laatste jaren een belangrijke rol in. Door het glas met zogenaamde “lamellen “uit te voeren neemt het glas niet alleen UV weg maar ook schittering van water en nat wegdek. Dit glas is ideaal voor autorijders en watersporters.

Contrastglazen

Door toevoeging van een contrastkleur in de zonnebril krijgt de zonnebril een contrast verhogende werking. Contrast tussen verschillende kleuren geeft meer scherpte en kijkt rustiger. Dit wordt al jaren toegepast in skibrillen om de piste duidelijker te kunnen zien bijvoorbeeld bij mist. Tijdens het autorijden geeft dit minder vermoeide ogen en een scherper zicht.

Zonneglazen zijn ook op sterkte en in alle mogelijke uitvoeringen te leveren. Enkelvoudig en met leesdelen. Sterk gecurved in rondlopende brillen en in elke gewenste kleur. Doormiddel van een kleurpallet kan de kleur uitgezocht worden desgewenst met krasbestendige laag en of ontspiegeling.

Winkel viewer

[mappress mapid="1"]Openingstijden

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 9:00-12:30 , 13:30-18:00
  • Woensdag: 9:00-12:30 , 13:30-18:00
  • Donderdag: 9:00-12:30 , 13:30-18:00 
  • Vrijdag: 9:00-12:30 , 13:30-18:00
  • Vrijdag koopavond: 19:00 tot 21:00 
  • Zaterdag: 9:00 tot 17:00 
U bent altijd welkom bij ons, met of zonder afspraak! Indien u voor een oogmeting komt is het echter wel handig om op voorhand even te bellen.